Kings and Crosses – E-book – angol verzió

//Kings and Crosses – E-book – angol verzió

Kings and Crosses – E-book – angol verzió

900 Ft

Book One
VOLUNTAS TUA / THY WILL BE DONE!
Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 100 oldal
Formátum: PDF
ISBN 978-963-12-9948-9
Rendelhető, raktáron
Szállítási idő: 1-3 munkanap

Kategória:

Leírás

A Királyok és Keresztek egy történelmi témájú, Szent István király idejében játszódó képregénysorozat első része, mely most PDF formátumban is elérhető.
A Királyok és keresztek története az 1030-as év őszén kezdődik. A már harminc éve tartó béke a kor két Közép- Európai nagyhatalma, a Német Római Császárság és a fiatal Magyar Királyság között véget ért. Az első keresztény magyar király, I. (Szent) István jól használta ki ezt az időt: az utolsó lázadó törzsfőket is behódoltatta, vassal, földdel vagy házassággal biztosítva felettük hatalmát. Új szövetségeket kötött, az uralkodók Konstantinápolytól Krakkóig elismerték az önálló Magyar Királyságot. De ezzel hatalmas ellenséget is szerzett magának. Amikor István király a felesége, Gizella jogán bejelentette igényét a Bajor Hercegség trónjára fia, Imre herceg számára, az új Német-római császár, II. Konrád úgy döntött, behódoltatja túl erőssé váló szomszédját. Kisebb határ menti csatározásokat indokként használva 1030-ban seregeivel betört a Magyar Királyságba. De a háború nem alakult a németek tervei szerint…
A Mosoni lápon a német támadás végképp megakad. A magyarok vakmerő éjszakai rajtaütése után a császár úgy dönt, inkább hazatér Speyer-be, és fiára, az ifjú hercegre, a későbbi III. Henrikre bízza a csapatok további vezetését. Henrik egy renegát besenyő törzs pénzéhes vezetője, Jeke segítségével kikeveredik a mocsárból, és Bécs felé veszi az irányt, hogy számára kedvezőbb körülmények között tudjon megküzdeni a könnyűlovas magyarokkal.
A sikeres képregény elektronikus formában is elérhető. A megrendelők egy PDF fájlt kapnak, melyet a saját számítógépükre (Windows, Mac) letölthetnek.